Disse ting skal du købe inden fødslen

10 ting, du skal have, når du får en baby

Mangler du inspiration til, hvilket udstyr du skal købe, når du skal være forældre for første gang? Bliv inspireret til 10 af de vigtigste ting, du som førstegangsforældre skal investere i.

1. Puslebord. Det er vigtigt at finde det puslebord, der passer til dit hjem. Har du et stort badeværelse, eller har du brug for et puslebord, der kan slås op, så du udnytter pladsen bedst muligt? Nogle gange kan det også være mest relevant at have et puslebord på et andet værelse, hvis du har et af de helt små badeværelser.

2. Babyautostol til når I skal køre hjem med jeres baby fra hospitalet. Der er naturligvis mange steder i landet, hvor du kan købe en babystol. Bor du i København eller i Nordsjælland, vil jeg anbefale Babysam i Hillerød. Her kan du få god og kyndig vejledning, samtidig med at du kan parkere gratis i parkeringshuset, så du kan holde tæt på, og bære alle dine ting ud til bilen i tørvejr.

3. Vaskefad. En lillle balje, så du kan vaske din babys hoved.

4. Engangsvaskeklude. Og gerne masser af dem. Det er nemlig en af de ting, du bruger allermest. Vælg både vådservietter og vat. Det kan nemlig være rart i starten af vaske din babys numse i vat, da der skal skiftes ble mange gange om dagen. Det kan nemlig være noget mere skånsomt for de små end engangsvaskeklude.

5. Bleer. Hav allerede et lager af bleer, inden din baby kommer. Du bliver overrasket over, hvor hurtig en pakke med bleer forsvinder, når først babyen kommer. Et lille tip: Mange tilbyder gratis babypakker, som du kan hente, inden din baby bliver født.

6. Badestol. Det gør det meget nemmere at håndtere din baby i dit badekar.

7. Pusletaske. Enten en rygsæt eller en almindelig taske. Det skal dog bare være en, der er god af have med. Du kommer nemlig til at have din pusletaske med alle steder, når først din baby kommer, og så vil det være rart med en taske, der har mange lommer og god at holde.

8. Tøj, og gerne masser af både langærmede og kortærmede bodyer. Men husk også de bløde bukser, strømoer, strømpebukser, fleeceflyverdragt, natdragter, bomuldsheldragter, striktrøje, hue og vanter. Regn med, at din baby får brug for flere sæt tøj i løbet af dagen. Der er nemlig stor sandsynlighed for, at din babys ble ikke holder tæt.

9. Amme bh’er- De kan være sværre at købe, før din mælk løber til. Men hav eventuelt et par stykker, som du kan vælge imellem, så du kan bytte lidt rundt løbende med en, som passer til din krop.

10. Badevandstermometer. Du kan selvfølgelig også mærke efter med din albue, men det kan være svært helt at bedømme, så med et termometer er du helt sikker på, at du rammer den rette temperatur der gør, at din baby hverken har det for varm eller for koldt.