Byg din helt egen krop

Havde man sagt dette for 10 år siden, havde folk nok kigget skævt til en, men i 2013 er det rent faktisk en mulighed, som flere og flere vælger. Selvfølgelig bygger man ikke kroppen i den forstand, men man har et hav af muligheder, for at lave om på sin krop, og skabe det udseende man gerne vil. Her kan bl.a. være tale om operationer som brystforstørrelse, ansigtsløft, fedtsugning eller næseplastik.

Over 25 % vil have en plastikoperation

Dette tal er fra 2009, og formentlig stødt stigende. Her var altså tale om, at over en fjerdedel af danskerne, i 2009, godt kunne tænke sig en plastikoperation, hvis de altså havde pengene til det. Her er både de, som er decideret kede af deres krop, og de der blot kunne ønske lidt små forbedringer.

Kilde: Wilke for Nyhedsbureauet Newspaq

Vandende er delt

Der hersker, trods den store popularitet, stadig stor uenighed mellem danskere, om hvorvidt det er ok at få foretaget plastikoperationer. Rigtig mange ser det som nutidens mulighed, for at ændre ting som hidtil ikke har været mulige. Hvor andre synes det er unaturligt at ændre på ens krop vha. kirurgiske indgreb.

Hvad er de mest populære plastikoperationer?

Blandt de aller mest udbredte kirurgiske indgreb og behandlinger finder vi:

Forrykt eller helt ok?

Det er jo det store spørgsmål, men egentlig bør det vel handle om, at hver person skal have det frie valg. Føler man, at en plastikoperation kan forøge ens livskvalitet, skal man da få det. Man skal også bare huske, at en sådan operation nødvendigvis ikke er vejen til et bedre selvværd, da der ofte kan ligge en række psykiske problemer bag det.

Inden du får lavet en plastikoperation, bør du bare overveje kraftigt, af hvilke grunde du vælger den. Tal gerne med nogle nære venner/veninder eller noget familie omkring det først, og hør om de kan følge dig i din beslutning. Husk, at det i sidste ende er din egen beslutning, men fortæller alle dig, at du ikke har brug for den, kan det være, at idéen skal tænkes igennem en ekstra gang.

Kommer vi så alle til at ligne dem fra bladende?

Forhåbentlig ikke – da der nu også ligger noget charme i alle vores forskelligheder. I dagens Danmark vil det nok heller ikke blive et problem, da der trods alt stadig er rigtig mange, som ikke ønsker at få foretaget en plastikoperation, og sætter pris på den krop, som de kom til verden i.