Forhindre stress ved hjælp af diktafon

Den lykkelige begivenhed at blive forældre til et lille nyfødt barn, fører tit og ofte en ordenlig portion stress med sig. Det kan betyde at ens daglige gøremål bliver svære at huske og opfylde. Med en diktafon ved hånden, kan det blive betydelig lettere.

Den travle hverdag

Alle forældre kender situationen, Det ene barn vågner, og vækker naturligvis også en selv. Det næste skal vækkes op om ti minutter. Der skal laves morgenmad, ryddes op, læses og leges. Det hele er skønt, men også stressende. Dagene starter hurtigt, og det kan være svært at huske alt der skal nås. Det kan både være indkøb af dagligvarer, børnenes legeaftaler eller møder på arbejdet. Mange af detaljerne kan hurtigt forsvinde blandt alle de andre gøremål.

En diktafon kan være en stor hjælp til at minde sig selv om vigtige emner. Den kan bruges på den måde, at hver gang en tanke kommer til overfladen, kan den indspilles og arkiveres. Når tidspunktet er til det, kan indspilningerne genhøres og på den måde huskes.

Det er selvfølgelig meget individuelt, hvordan sådan et apparat kan bruges. Nogen vil finde stor nytte af det, mens andre vil finde det pattet eller spild af tid.

Terapeutisk apparat

Nogle personer vil også kunne finde en terapeutisk værdi i en diktafon. Hverdagen kan være for stressende til at huske ens tanker. I løbet af dagene opstår mange spændende og kreative tanker, men de forsvinder ligeså hurtigt igen blandt andre gøremål.

At sige ens tanker højt til en anden person, eller i dette tilfælde en diktafon, hjælper med at forankre tankerne. Det kan være alt lige fra sociale tanker til arbejdsrelaterede tanker. At få det indspillet kan gøre den store forskel i arbejdslivet, eller det kan ganske enkelt afhjælpe noget stress forbundet med sociale relationer.