Har vi råd til at bo i huset efter vi har fået barn?

Barnet er på vej. De 9 måneder er næsten gået. Der er allerede brugt adskillige tusinde kroner på babytøj – både i blåt og lyserødt, for barnets køn er stadig uvist. Barnevognen skal være af god kvalitet og babystrolleren står klar i garagen, så farmand kan løbe ture med barnet. Det er hundedyrt at få et barn, selv før den lille klump har meldt sin ankomst. Men hvad betyder det for jeres økonomi? Mange gør sig ikke tanker om dette, før barnet er blevet til virkelighed. Det er forståligt nok, da hele aspektet omkring det at skulle have et barn, bør være fyldt med tanker omkring kærlighed, omsorg og glæde.

Det ændrer dog ikke på at hverdagen efter barnets fødsel vil indtræffe. Der skal handles, betales husleje og forsikringspræmier og oveni dette, skal der nu også købes bleer, nyt tøj og mad til den lille. Selvom det kan være svært, at tænke sin boligsituation langt ud i fremtiden, kan det være en fornuftig ting at gøre, da netop det at få et barn kan ændre ens rådighedsbeløb betragteligt. Børnepengene dækker slet ikke den reelle omkostning ved at have et barn, og man må derfor forvente at sidde strammere i det, efter barnet har meldt sin ankomst. I nogle tilfælde kan denne lille herlige ekstra udgift, ende med at være det, der gør at man ikke kan blive siddende i sin nuværende bolig.

Tænk dit kommende barn ind i dit boligkøb

Hvis man er i fast parforhold og har tanker om på sigt, at få et barn, kan man tænke dette ind i sin boligsituation. Når man sidder i banken og diskuterer lånemuligheder, bør det være noget man nævner her for bankrådgiveren. I sidste ende snyder man faktisk kun sig selv, ved ikke at tænke det ind. Det kan nemlig komme til at betyde, at man enten må flytte, eller har sat sig så stramt, at der ikke er penge til fornøjelser. Og lets face it… Når man har fået et barn vil man da gerne have råd til også at lave noget. Sig derfor at i regner med at få et barn i den nære fremtid, og jeres rådighedsbeløb derfor ikke vil fortsætte med at være så højt, som det er nu. Så får i en bolig der er tilpasset til jeres fremtidige økonomiske situation. Om man køber et hus på 140- eller 180kvm har alligevel sjældent den store betydning for ens lykke. Specielt med en guldklump på vej.