Aldrig mæt!

Føler du dig aldrig mæt, og der altid kan være plads til lidt mere mad nede i maven. Så kan du være en af dem som er ramt af overspisning. Overspisning er en sygdom, det forekommer typisk, hvis en person prøver at fortrænge følelser og derved spiser for at udfylde det tomrum, de konflikter og problemer som nager ens dagligdag.

Symptomer på overspisning

Personer som lider af overspisning, er oftest overvægtige. De prøver dagligt at skjule sig bag deres fysiske udseende, og bruger det som en forsvars mekanisme imod samfundet. De er også typisk ramt af lav selvværd, skam og skyld som ligeledes er en faktor til at de lider af overspisning. Deres overspisning er et behov for at glemme deres bekymringer, da det sætter andre tanker i gang og fjerner fokus fra deres problemer.

Sunhedsrisiko ved overspisning

En person som lider af overspisning er i risiko for at få mange ting, såsom hjerteanfald, for højt blodtryk, højt kolesteroltal, sukkersyge, blodpropper, nyresygdomme og dårlig lever.

Overspisning er også omtalt som “trøstespisning”, Det sker oftest når de er alene og kan have et meget normalt spise mønster omkring andre. Det er det som gør denne lidelse så farligt. Overspisning kan foregå hele dagen lang, og kun være afbrudt af søvn.

Der er hjælp at hente for overspisning. Der findes i dag et bredt udbud af professionelle specialister i form af læger, rådgivere og ernæringseksperter. Oftest vil din egen læge være den rette at spørge til råds allerførst. På Kildehøj Hospital er specialister i at behandle overspisning.