Bliv fri for briller og kontaktlinser

Statistik fra Forbrug.dk viser at 68 % af alle danskere bærer briller eller kontaktlinser. Det tal stiger til 94 % i befolkningen over 65 år. Er du træt af briller og kontaktlinser kan moderne øjenkirurgi helt sikkert hjælpe dig.

Øjenlaserkirurgi

Der er mange former for synsproblemer i befolkningen, men stort set alle disse kan behandles så du kan slippe af med brillerne. Det klart mest udbredte synsproblem er nærsynethed. Nærsynethed er når ens blik er skarpt på korte afstande, men sløret på længere afstande.
I de fleste tilfælde vil sådan et problem kunne behandles ved hjælp af en LASIK øjenlaseroperation. I få tilfælde er hornhinden for tynd til at kunne klare en LASIK behandling. Her vil der typisk blive brugt en PRK behandling, som har en længere healingperiode. Efter en LASIK behandling er din syn tæt på perfekt allerede den kommende dag. Med en PRK behandling bærer du typisk beskyttelse linser i 3 – 5 dage, men det kan vare helt op 2 – 3 måneder før synet bliver stabilt igen.

Med alderen bliver næsten alle mennesker ramt af alderssyn. Symptomerne ved alderssyn er typisk at man får svært ved at se skarpt på kort afstand. Så at læse aviser eller arbejde ved computeren bliver besværligt, og det bliver nødvendigt med læsebriller.
Dette kan dog også sagtens behandles. Det sker typisk ved at erstatte øjets naturlige linse med en kunstig linse. Den kunstige linse kaldes en multifokallinse, og den gør den fordi den har flere brandpunkter. Brandpunkterne gør det muligt både at fokusere på kort og lang afstand.

Investering på længere sigt

Umildbart virker en øjenlaseroperation som meget dyr. Det koster ca. mellem 25.000 og 35.000 kr. afhængig af klinik og type operation, at få en øjenlaserbehandling. Men det er så til gengæld en engangsbetaling. Når man bruger kontaktlinser eller briller er der løbende udgifter. Kontaktlinser koster ca. mellem 100 – 300 kr., så det vil over en årrække tjene sig selv ind igen.
Koster dine kontaktlinser 300 kr. om måneden, vil du i løbet af 7 år have indtjent en operation til 25.000 kr.