Nyd en ferie i skønne Italien

Italien er et land som rigtig mange danskere nyder at tage til i deres ferie. Og det er ikke uden grund. Landet byder nemlig på massere af alsidighed, og hvad enten om man er til kulturseværdigheder i verdensklasse eller dejlige sandstrande, så kan man finde det i Italien.

Desuden er en rejse til Italien en meget overskuelig rejse, da der ikke er så langt her fra Danmark.

Mange forskellige muligheder

Alt efter hvilken type rejse du er til, vil det være muligt at opleve det i Italien. Det generelle ved hele Italien er dog, at ligegyldig hvor du tager hen i landet, vil kulturen, maden og vejret altid være i særklasse. Du kan besøge de to største øer i Middelhavet – Sicilien og Sardinien. Rejser man til Sicilien, den største af de to øer, får man en rejse til den sydligste del af Italien kan du nyde solen og Middelhvasstrandene samtidig med, at du har mulighed for en række superspændende udflugter.

Rejser man til Sardinien kan man midt i Middelhavet få lov til, at opleve hvad det vil sige at være på en Caribisk Ø. Sardinien er rent faktisk en af italienernes egne favoritdestinationer når de skal holde ferie. Øen byder på mange flotte sandstrande med indbydende krystalklart vand.

sardinien

Kulturskatte i verdensklasse

Har man mod på at opleve en masse på sin ferie, er Italien bestemt et oplagt rejsemål, da man ikke mange andre steder i verden finder kulturskatte lig dem som Italien kan byde på. I Italiens hovedstad Rom, kan man opleve Colosseum, den Spanske Trappe og selvfølgelig Peterskirken og verdens mindste selvstændige stat, Vatikanet.

I Toscana regionen finder man adskillige områder som er at finde på UNESCO’s liste over verdenskulturarv. Disse områder inkludere: Firenze centrum, Sienas historiske centrum, Piazza dei Miracoli i Pisa, San Gimignanos historiske centrum og det historiske centrum i Pienza og Val d’Orcia

Også i Syditalien nær Amalfikysten finder man flere områder der er beskyttet af UNESCO. Her er det især værd at nævne Pompeji der blev begravet i lava i 79 e.Kr. af vulkanen Vesuv, et af verdens bedst bevarede tempelområder Paestum og Certosa di Padula som med sine 51.200 m2 er det næststørste kloster i hele Italien.

Paestum_2010