Kan du øge dit barns livskvalitet?

Mentale problemer hos unge, kan afhjælpes med terapi

Enhver mor gør sig tanker om sit barns velvære, uanset om man har en nyfødt eller om ens barn efterhånden er voksen. Når børn kommer i teenagealderen kan det især være svært for forældrene, at holde øje med barnets trivsel, fordi mange teenagere skaber en distance til forældrene.

Vi ved alle at man har mange hemmeligheder for forældrene, når man kommer i den alder, og det skal man også have lov til. Det kan gøre det svært som forælder, at sikre sit barn velfærd. Der kan opstå mange problemer i teenagealderen, som kan få betydning for dit barns fremtidige udvikling. Graafland.dk kan hjælpe dig, hvis dit barn har problemer med eksempelvis selvværd og selvtillid, spiseforstyrrelser, angst, bekymringer og meget mere.

Hjælp til de mindre børn

Det anslås at 50.000 danske børn lider af sengevædning, hvilket gør normalt sjove oplevelser som lejrskole og overnattene kammerater til forfærdelige begivenheder. Hvis dit barn er 6 år eller mere og stadig tisser i sengen, skal man først og fremmest gå til lægen, for at være sikker på at der ikke er noget galt fysiologisk set. Er dette ikke tilfældet, er det psykiske faktorer, som er årsag til barnets problemer. Dette kan som regel behandles med terapi, så hvis du vil dit barn det bedste, er der ingen grund til ikke at forsøge sig med dette. Jo hurtigere dit barn slipper af med de uheldige vaner, jo hurtigere kan barnet opnå samme glæde som andre børn ved sociale arrangementer. Børn kan relativt let hjælpes af med dårlige vaner, og det er nemmere jo tidligere man griber ind. Nogle ting vil muligvis gå over med tiden, men barnets livskvalitet kan forringes markant, hvis barnet har vaner som jævnaldrende ikke kan forstå.

Teenagere og unge

Når man kommer i puberteten sker der mange ændringer, og mentale problemer kan opstå. Har du mistanke om at dit barn har mentale problemer, kan det ofte afhjælpes med terapi. Det kan være problemer med selvtillid og selvværdet, som sætter begrænsninger for dit barns udvikling. Specielt piger kan udvikle spiseforstyrrelser i puberteten, og behandles de ikke i tide, sætter de ikke bare psykiske spor resten af livet, men også fysiske. For eksempel kan man få dårligere tænder, hvis man kaster op regelmæssigt, på grund af den store mængde syre, som opkast indeholder.

Behandlingsprocessen starter som regel med at terapeuten tager en indledende samtale med barnet og en forælder, så der kan skabes positive rammer om behandlingen. Derefter foregår samtalerne uden forældrene, da deres tilstedeværelse kan påvirke barnet.

Har dit barn problemer, som det går og slåes med, så undersøg om ikke det er muligt at få behandlet problemerne, så dit barn kan få et bedre liv.